Snabbt och tryggt med fiber 

Vi har lång erfarenhet av att bygga och driva fibernät. Vi är en trygg aktör och samhällsbyggare som har som mål att se till att hela Kristianstad kommun ska få fiber.

Fiber för företag

Vi är vana vid att leverera fiber till företag med personlig kontakt och problemfri helhetslösning. Nätet är ett öppet nät vilket gör att du kan välja mellan flertalet tjänsteleverantör efter fiberinstallationen är klar. Läs mer om fiber för företag här.

Fiber för flerfamiljshus och bostadsrättsföreningar

Vi har mångårig erfarenhet av att möta samfälligheter och bostadsrättsföreningar. Vi ser gärna över ert behov tillsammans med er styrelse för att se vad vi kan leverera till just er. Läs mer här om fiber för flerfamiljshus och BRF här.


Öppet nät

Nätet är ett öppet nät vilket gör att du kan välja mellan flertalet tjänsteleverantörer efter fiberinstallationen är klar. Via vår nuvarande tjänsteportal är det enkelt att jämföra och få en bra överblick av tjänster, hastigheter och priser från olika leverantörer. Tjänsteportalen är den första sidan du får upp när du kopplat in din dator.

Under 2022 och 2023 kommer vi successivt att byta tjänsteportal till c4energi.zmarket.se (läs mer nedan). Det är där du framöver beställer vilken eller vilka tjänster du önskar. 

Aktuellt 

C4 Energis öppna fibernät byter kommunikationsoperatör!  
C4 Energikoncernens elnätsbolag C4 Elnät AB har tecknat ett flerårigt avtal med Telia som från och med januari 2023 kommer bli vår nya kommunikationsoperatör. Nätet är fortfarande öppet och du som kund kommer fortsatt att kunna välja fritt bland befintliga tjänsteleverantörer. Läs mer om bytet av kommunikationsoperatör här. 

Informationsfilm

Se gärna vår film om fiber och hur du som fastighetsägare kan gör skillnad för dina hyresgäster.