Solcellsandelar Solpunkten

I Kristianstad finns Solpunkten som är en av Sveriges största solparker. Välkommen att bli delägare i parken och mer oberoende av elmarknaden samtidigt som du blir en del av omställningen till mer förnybar el. En andel kostar 980 kronor!

Genom att köpa andelar i solparken blir du din egen elproducent utan att behöva montera upp några egna solpaneler på taket. Solpunkten består av 10 000 solcellspaneler och producerar solenergi varje dag, året runt. Du kan följa solparkens energiproduktion, hur mycket som produceras just nu och som producerats den senaste månaden. 

Vad kostar det?

Varje andel i solparken kostar 980 kronor och ger dig en andelsvolym på 100 kWh/år

Vad erbjuds köparen?

Som medlem i Solpunkten i Kristianstad ekonomisk förening kan du som andelsägare ta del av solenergi från Solpunkten. Den volym din andelsenergi täcker ger ett avdrag på ditt avtalspris, dvs du köper elen billigare och du har dessutom gjort ett aktivt val, som innebär att du bidrar till att förse det svenska energisystemet med mer förnybar energi för dig och kommande generationer. Vill du se ett exempel på hur det kan se ut på framtida fakturor för en andelsinnehavare kan du titta på vårt fakturaexempel här. 

Så här funkar det
 1. Ta reda på hur stor förbrukning du har och därmed hur många andelar du kan köpa. Är du redan kund hos C4 Energi hittar du den informationen på Mina Sidor. Du kan köpa andelar motsvarande 60 % av din förbrukning. Du kan också göra en uppskattning av hur stor din förbrukning är, om du inte vet exakt, med hjälp av vår kalkylator.
 2. Är du inte redan elhandelskund så bli det genom att teckna avtal här eller kontakta kundservice så hjälper vi dig.
 3. Beställ andelar! Du gör det enkelt här på hemsidan eller genom att kontakta vår kundservice.
 4. När du har dina andelar kan du känna dig stolt och glad över att du gör en insats för miljön och väljer närproducerad lokal el.
Fördelar med solenergi
 • Du blir mer oberoende av elmarknaden
  Som andelsägare blir du din egen elproducent utan att behöva montera upp egna solpaneler. Du kan köpa andelar som täcker upp till 60% av ditt energibehov.
 • Du kan ta med dig solen när du flyttar
  Eftersom dina solpaneler finns i en solpark istället för hemma hos dig kan du alltid ta med dig solenergin när du flyttar. Du kan också ge bort andelar i present eller låta dem gå i arv.
 • Du sänker elpriset och slipper klimatångest
  Att köpa andelar i solparken är betydligt billigare än att investera i paneler på eget tak. Och mycket enklare! Dessutom bidrar du till en ljusare och lite mer hållbar framtid.
 • Du väljer närproducerat och lokalt
  C4 Energi är ditt lokala energibolag och vi bryr oss om Kristianstad. Elen från solparken är närproducerad och så lokal den kan bli.

Produktion senaste 30 dagarna