Solcellsandelar Solpunkten

I Kristianstad har vi startat Solpunkten i Kristianstad ekonomisk förening så att du som kommuninnevånare kan bli ägare av en andel i parken.

Viktig information!

Andelarna i Solpunkten blev fulltecknade den 25 augusti 2022 och därmed har vi stängt för intresseanmälningar.

Genom att köpa andelar i solparken blir du din egen elproducent utan att behöva montera upp några egna solpaneler på taket. Solpunkten består av 10 000 solcellspaneler och producerar solenergi varje dag, året runt.

När du köper solcellsandelar gör du ett aktivt val, som innebär att du bidrar till att förse det svenska energisystemet med mer förnybar energi för dig och kommande generationer. Varje andel i solparken kostar 954 kronor och ger dig en andelsvolym på ca 100 kWh/år.

Så fungerar det i sin enkelhet

Din andel producerar energi som får ett värde varje månad i kronor baserat på marknadspris. När du sedan får din vanliga El-faktura från oss för hela din elkonsumtion dras beloppet från din solcellsandel av från fakturan. Här är ett exempel på hur det ser ut på en faktura

Fördelar som andelsägare
  • Mindre beroende av elmarknaden
    Som andelsägare blir du din egen elproducent utan att behöva montera upp egna solpaneler. Du kan köpa andelar som täcker upp till 60% av ditt energibehov. Som medlem i Solpunkten i Kristianstad ekonomisk förening kan du som andelsägare ta del av solenergi från Solpunkten.

  • Du kan ta med dig solen när du flyttar
    Eftersom dina solpaneler finns i en solpark istället för hemma hos dig kan du alltid ta med dig solenergin när du flyttar. Du kan också ge bort andelar i present eller låta dem gå i arv.

  • Du väljer närproducerat och lokalt
    C4 Energi är ditt lokala energibolag och vi bryr oss om Kristianstad. Elen från solparken är närproducerad och så lokal den kan bli.

Kontakta oss
För att beställa andelar i Solpunkten kontaktar du C4 Energis kundservice 044-780 75 20 eller kundservice@c4energi.se.