Solenergi - bra för både naturen och plånboken

Nu är det strålande tider för solenergin. Med allt lägre priser på solcellspaneler är det läge att investera i solceller. C4 Energi erbjuder en effektiv och lönsam lösning som är anpassad efter dig och din fastighet. Du sparar inte bara pengar utan också på miljön.

Solklara fördelar

  • Solen är en oändlig resurs och genererar inga växthusgaser eller buller.
  • Solceller minskar ditt behov av köpt el och du blir mindre beroende av elmarknaden. Dessutom kan du sälja överskottselen till oss på C4 Energi.
  • När anläggningen är betald är solelen i princip gratis.

Enkelt och tryggt

Vi erbjuder kompletta helhetslösningar till konkurrenskraftiga priser. Hos oss får du alltid en enkel och trygg installation med lokala och etablerade installatörer. Vi använder enbart högkvalitativa produkter som solceller från Jinko samt optimerare och växelriktare från SolarEdge.

Så här går det till

  1. Vi skräddarsyr en solcellsanläggning utefter dina behov och bostadens förutsättningar.
  2. Vi hjälper dig genom hela processen, från planering och design till installation.
  3. När anläggningen är installerad gör vi en gemensam besiktning och översänder därefter slutfakturan. Vi hjälper dig att givetvis med den administation som behövs för att komma igång och börja producera el.
  4. Våra installatörer är certifierade enligt ISO 9001 och 14001.

Har du frågor kontakta gärna vår säljare av energitjänster Martin Holmén via e-post eller telefon 0733-73 75 48.

Svensk Solenergi

C4 Energi är medlem i Svensk Solenergi (SSE). Det är en branschförening som med cirka 150 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.

Solbanken - ett smart sätt att använda dina soltimmar

Som elhandelskund hos C4 Energi kan du som har solceller på taket nyttja de timmar du överproducerar under sommarhalvåret på vintern när solen lyser med sin frånvaro. Vi erbjuder dig nu att spara de timmar som dina solceller producerar på sommaren och som du inte behöver just då till vintern när elen behövs som mest. För en kostnad på 29 kr per månad kan du spara soltimmarna i vår bank och ta ut dem under vinterhalvåret när din elproduktion är lägre. Varje månad sparas de timmar som du överproducerar under april- september i vår bank. Du kan följa ditt saldo på din faktura eller via Mina Sidor som du enkelt når via C4 Energis app eller finner här på hemsidan. Under oktober-mars använder du sedan dina sparade kWh. Tjänsten kallar vi Solbanken och vi välkomnar privatpersoner med solceller på eget tak som är elhandelskunder hos oss att bli solbankskunder! Har du ett pågående treårigt mikroproduktionsavtal med C4 Energi kan du inte ansluta dig till solbanken, utan får vänta med att ansluta dig tills detta avtal löpt ut. Man kan inte ansluta anläggningar större än 43,5 kW till solbanken. Tjänsten beställer du via vår kundservice.

Andelsägare i Solpunkten

I Kristianstad har vi byggt en av Sveriges största solcellsparker. Intill E22:an vid Lägsta punkten finns den och producerar lokal och miljövänlig el. Du kan engagerade dig i Solpunkten genom att bli andelsägare i parken. Ett bra alternativ för dig som inte kan, eller vill, sätta upp en solcellsanläggning på eget tak. 

Nyheter om solceller

Fler nyheter Solceller