Framtidens fiber i Kristianstad kommun

Vi har lång erfarenhet av att bygga och driva fibernät. Vi är en trygg aktör och samhällsbyggare som har som mål att se till att hela Kristianstad kommun ska få fiber.

Fiberutbyggnaden fortsätter nu med förtätningar i redan utbyggda områden och på landsbygden med målet att 100 % ska ha möjlighet till fiber i Kristianstads kommun senast år 2025.

Hur går det till?

Vi bygger kontinuerligt ut vårt fibernät i kommunen. Gå till vår beställningssida (fiberkartan) för att se pågående projekt och om du också kan beställa.

Öppet nät

Nätet är ett öppet nät vilket gör att du kan välja mellan flertalet tjänsteleverantörer efter fiberinstallationen är klar. I vårt fibernät får du tillgång till TV, streamad film, bredband och telefoni. Via vår nuvarande tjänsteportal är det enkelt att jämföra och få en bra överblick av tjänster, hastigheter och priser från olika leverantörer. Tjänsteportalen är den första sidan du får upp när du kopplat in din dator.

Under hösten 2022 och våren 2023 kommer vi successivt att byta tjänsteportal till c4energi.zmarket.se (läs mer nedan). Det är där du framöver beställer vilken eller vilka tjänster du önskar. 

Aktuellt 

C4 Energis öppna fibernät byter kommunikationsoperatör!  
C4 Energikoncernens elnätsbolag C4 Elnät AB har tecknat ett flerårigt avtal med Telia som från och med januari 2023 kommer bli vår nya kommunikationsoperatör. Nätet är fortfarande öppet och du som kund kommer fortsatt att kunna välja fritt bland befintliga tjänsteleverantörer. Läs mer om bytet av kommunikationsoperatör här.