Det händer mycket. Låt oss berätta!

Tack för att du är med och skapar ett mer hållbart Kristianstad. Närproducerad och mer förnybar el – bra för dig och bra för vår miljö. 

Totalt består solparken av cirka 10 000 solcellspaneler och oavsett hur många du äger så är vi väldigt glada över att du vill vara med. Nedan kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer i och runt parken. Har du några frågor? Kontakta oss – vi hjälper dig gärna!

Säg hej till andelsägare Sölvedals Förvaltnings ABEn av våra andelsägare i Solpunkten, Björn Bengtsson på Sölvedals Förvaltnings AB, berättar mer om deras tankar kring sitt ägande i vår solcellspark.

”Vi tittade tidigare på att bygga en egen solcellspark, men det är inte vår kärnverksamhet. Då passar det oss bättre att investera i Solpunkten hos C4 Energi så behöver vi inte bygga eget. Elen går till våra fastigheter som ligger i Kristianstad kommun, men också i Sölvesborg, Karlshamn och Bromölla. Vi har tecknat ett långt fastprisavtal som motsvarar ungefär en tredjedel av vår årsförbrukning och tillsammans med solcellsanläggningarna på våra tak kommer totalt sett 40 procent av vår energiförbrukning från egenproducerad el”.

Varför satsar ni på solenergi?
”Det är miljövänligt och bra. Vår målsättning är att bli mer klimatsmarta och vi har till exempel gått över till HVO100 i stället för dieselbilar. Då minskar man koldioxidutsläppen med 85 procent. När det gäller elförbrukningen så kommer den att öka i Sverige på grund av det bland annat säljs mer elbilar nu. Det är ganska uppenbart att om vi ska ställa om samhället i en mer miljövänlig riktning kommer vi att behöva mer miljövänlig el".

"Med vår nya solpark tar vi nästa steg mot ett mer hållbart Kristianstad"

Anna Andersson, Key Account Manager C4 Energi