C4 Energis öppna fibernät byter kommunikationsoperatör!

C4 Energis öppna fibernät byter kommunikationsoperatör! C4 Energikoncernens elnätsbolag C4 Elnät AB har tecknat ett flerårigt avtal med Telia som från och med januari 2023 kommer bli ny kommunikationsoperatör. Nätet är fortfarande öppet och du som kund kommer fortsatt kunna välja fritt bland befintliga tjänsteleverantörer. Det öppna nätet levereras genom fiber fram till det nätverksuttag som redan finns i din fastighet.

Pressmeddelande

C4 Energis öppna fibernät har upphandlats och Telia blir ny kommunikationsoperatör.

Vad innebär förändringen för mig som boende?

Kommunikationsoperatören Telia med varumärket Zitius kommer att hantera hela tv- och bredbandsutbudet i det öppna nätet. Du som boende kan via en och samma tjänsteportal, Zmarket, beställa nya eller fler tjänster.

I samband med den tekniska migreringen och bytet till Telia kommer ett kortare avbrott på dina bredbandstjänster att ske. Kommer dina tjänster inte igång efter avbrottet - testa med att starta om din utrustning och om detta inte fungerar kontakta din tjänsteleverantör du har idag så hjälper de dig.

När sker förändringen?

Bytet sker succesivt under hösten 2022. Efter bytet kan du använda tjänsteportalen c4energi.zmarket.se. Vill du ha kvar det utbud och tjänster som du redan har så behöver du inte göra någonting, eller så har du möjligheten, om du vill, att fritt välja i det öppna nätet.

Tidsplan 

Tidsplanen över när bytet kommer att ske är preliminär och kan komma att ändras.

Vecka Ort
25 Fjälkinge
35 Fjälkinge
36 Fjälkinge, Ivö, Nymö
37 Bäckaskog, Kiaby, Trolle Ljungby, Vanneberga
38 Kulltorp, Näsby, Sommarlust
39 Ekestad, Fjälkestad, Lyckans Höjd, Nosaby, Näsby, Sommarlust, Österslöv, Östra Kasern
40 Arkelstorp, Balsby, Bjärlöv, Linderöd, Tollarp
41 Egnahem, Färlöv, Hammar, Parkstaden, Skepparslöv, Sommarlust, Rickarum, Träne, Viby, Vä, Öllsjö, Önnestad, Österäng
42 Centrum, Degeberga, Djurröd, Everöd, Gringelstad, Gärds Köpinge, Hedentorp, Helgedal, Norra Åsum, Nöbbelöv, Söder, Träne, Vilan, Vittskövle, Åsumstorp, Östermalm
43 Kristianstad
44 Kristianstad
45 Kristianstad
46 Kristianstad
47 Kristianstad
48 Kristianstad
49 Åhus
50 Åhus, Rinkaby, Hovby, Degeberga, Hörröd, Olseröd

 

Vad händer med kabel-tv nätet?

Ingen förändring kommer att ske gällande det analoga kabel-tv nätet.


Frågor?

Har du frågor om dina befintliga tjänster ringer du din tjänsteleverantör. Om du har frågor om bytet är du välkommen att kontakta vår Hotline på 0774 - 10 05 57.