C4 Energis öppna fibernät har upphandlats och Telia blir ny kommunikationsoperatör av bredband och TV

C4 Energikoncernens elnätsbolag C4 Elnät AB och Telia tecknar flerårigt avtal, och från och med januari 2023 kommer 30 000 hushåll som idag är anslutna till fibernätet i Kristianstads kommun få Telia som ny kommunikationsoperatör.Telia kommer fortsatt att säkerställa en mycket hög driftsäkerhet till kunderna av C4 Energis fibernät. Nätet är fortfarande öppet och kunderna kan välja fritt bland befintliga tjänsteleverantörer.

”Med det nya avtalet med Telia säkrar vi en högkvalitativ leverans och tar ett stort kliv på vår digitaliseringsresa, och vi ser mycket positivt på samarbetet framöver, säger Jan Larsson affärsområdeschef på C4 Energi AB.

I och med det nya avtalet kan C4 Elnät AB öka nyttjandegraden, införa olika typer av tjänster inom digitaliseringsområdet och samtidigt fortsätta bygga ut fiber i Kristianstad.

”Vi är glada över vårt nya samarbete. Förutom tillgång till ett öppet nät med vårt stora utbud av bredbands- och tv-tjänster ger avtalet möjligheter kring ett samarbete inom digitala tjänster”, säger Fredrik Rudberg, Head of Sales på Telia Sverige.

Avtalet med Telia AB är på 7 år.

Publicerad: 2021-12-02