Fibermigrering - Östra Sand

I september 2023 migreras fibernätet i Östra Sand över till C4 Energi AB:s öppna fibernät.

Fiber uppgradering fiber 800 x 425.jpg

Nätet är öppet och du som kund kan välja fritt bland befintliga tjänsteleverantörer. Det öppna nätet levereras genom fiber fram till kundnoden som redan finns i din fastighet. 

Vad innebär förändringen?

Telia med varumärket Zitius sköter driften av C4 Elnät AB:s fibernät och hanterar hela tv- och bredbandsutbudet i det öppna nätet, och du som boende kan via en och samma tjänsteportal, Zmarket, beställa nya eller fler tjänster.

I samband med den tekniska migreringen kommer ett kortare avbrott på dina bredbandstjänster att ske. Det är viktigt att du har din kundnod inkopplad och igång under den här tiden. Kommer dina tjänster inte igång efter avbrottet - testa med att starta om din utrustning och om detta inte fungerar kontakta din tjänsteleverantör du har idag så hjälper de dig. Ingen förändring kommer att ske gällande det analoga kabel-tv nätet.

När sker förändringen? 

Om du efter 25 september upplever problem med dina tjänster så ska du kontakta din nuvarande tjänsteleverantör. Vill du ha kvar det utbud och tjänster som du redan har så behöver du inte göra någonting, eller så har du möjligheten, om du vill, att fritt välja i det öppna nätet.

Frågor? 

Har du frågor om dina befintliga tjänster ringer du din tjänsteleverantör. Om du har frågor om migreringen är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.