Familjen Brommesson blev andelsägare

I en energisnål villa i Hammarslund bor Sara Brommesson tillsammans med sin man och deras två barn. Nu har familjen blivit andelsägare i Solpunkten i Kristianstad och bidrar aktivt till omställningen till mer förnybar el.

När grannen satte upp en solcellsanläggning på sitt tak började Sara och hennes man att fundera på en egen solcellsanläggning men kände att investeringen blev väldigt stor. När istället möjligheten att bli andelsägare i Solpunkten presenterades tog Sara och hennes man beslutet att köpa andelar.

Sara Brommesson 825x400.jpg

- Jag är väldigt intresserad av miljö och hållbarhet och vill göra det jag kan för att bidra till en bättre miljö. Jag har sett solcellsparken växa fram och då väcktes också mitt intresse för att bli andelsägare, berättar hon.

Sara Brommesson har tidigare arbetat som lärare i naturkunskap för elever på gymnasiet och är nu doktorand. Hennes forskning ska undersöka hur naturkunskapslärare undervisar sina elever om hållbar utveckling.

- För mig som lärare har det varit viktigt att inte bara stå framför eleverna och säga vad som är bra att göra för miljön och sen inte göra det själv. Jag vet ju att man genom att göra bra val kan göra skillnad, säger hon.

Solcellsandelarna i Solpunkten släpptes till försäljning i januari 2021 och familjen Brommesson var en av de första att beställa.

-  Det är viktigt för mig med miljöengagemang och jag som har barn vill vara ett så bra exempel för dem som möjligt, säger Sara.

Publicerad: 2021-01-22