C4 Energi förbereder för julen

Vinterbelysningen är på väg upp och därefter är det julbelysningens tur att dammas av. Änglavingar och ljuskronor fästs mellan husen på gågatorna i centrum och all belysning ska vara på plats och tänd senast den 26 november.

Julbelysning 825x400.jpg

Höstlovet hann knappt avslutas innan det var dags för C4 Energis personal att börja sätta upp vinterbelysningen i Kristianstad. Till vinterbelysningen hör bland annat änglavingar och ljuskronor medan julgranar med belysning, snöflingor och stjärnor räknas till julbelysningen.

- Vi började dekorera innerstaden redan den 4 november och vi har en bra plan som gör att vi kommer att hinna få all belysning på plats innan första adventshelgen, berättar Mikael Ström som är projektledare med ansvar för belysning på C4 Energi.

Just nu är det tre montörer från det lokala energibolaget som arbetar med att pynta Kristianstad inför julen. Ytterligare en kollega har ansvaret att testa all belysning så att den fungerar som den ska.

Bra samarbete

Arbetet med julbelysningen i Kristianstad är ett samarbete med uppdragsgivaren Kristianstads kommun och C4 Energi.

- Och jag vill tacka trafikingenjören på Kristianstads kommun som varit behjälplig med alla våra TA-planer som krävs för att vi ska kunna parkera våra fordon och sätta upp belysningen på ett säkert och bra sätt, säger Mikael Ström.

Trots att han sitter med planeringen för julbelysningen framför sig på kontoret på Industrigatan och det skymmer utanför fönstret känner han inte någon julstämning redan.

- Nej, ingenting ännu faktiskt men det kommer allt tidigare nuförtiden eftersom barnen kommer hem med sitt egentillverkade julpynt från förskolan och vill att vi ska pynta redan i november. Men den riktiga julstämningen brukar komma för mig runt första advent, säger han.

Publicerad: 2019-11-12