Driftinformation för fibernätet

Har du problem med din fiberuppkoppling? Tryck på länken nedan för aktuell driftinformation via vår tjänsteportal c4energi.zmarket.se.

 

Pågående driftavbrott eller planerade driftuppehåll?

c4energi.zmarket.se kan du se aktuella driftavbrott och planerade driftuppehåll för ditt område. Upplever du övriga problem och störningar kontaktar du i första hand din tjänsteleverantör för vidare hjälp

Fibernät, tjänsteportal, tjänsteleverantör - Hur hänger allt ihop?

Att hålla reda på hur allt hänger ihop är inte helt lätt. Vi reder ut de olika parterna nedan.

C4 Energi

C4 Energi-koncernen äger stadsnätet i marken och ansvarar för utbyggnaden och nyanslutningar. Vårt mål är att alla i Kristianstad kommun ska ha möjlighet att ansluta sig till det öppna fibernätet. Till oss ska du vända dig vid frågor kring utbyggnad, nyanslutning och sådant som berör de faktiska kablarna i marken. Till exempel om du misstänker att en kabel i marken har blivit skadad.

Zitius

Zitius är det öppna fibernätets kommunikationsoperatör. De ansvarar för driften av fibernätet och ser till att du har ett brett utbud av tjänster att välja mellan.

Zmarket

Zitius tillhandahåller tjänsteportalen – Zmarket – där du som kund enkelt kan jämföra och beställa de bredband-, tv- och telefonitjänster som passar dig och ditt hushåll bäst. Här kan du också se aktuell driftinformation.

Tjänsteleverantör

I det öppna nätet finns ett stort antal tjänsteleverantörer som på lika villkor erbjuder sina tjänster. När du upplever problem med dina tjänster såsom bredband, tv- och telefoni är det i första hand din tjänsteleverantör som kan hjälpa dig vidare.

Misstänker du att fiberkabeln är skadad?

Ibland händer det att kablar i marken går sönder, ofta till följd av byggnationer och grävarbeten. Om du tror eller konstaterar att din fiberkabel eller annan ledning i marken är skadad behöver du kontakta vår kundservice via 044-780 75 20, vardagar 08:00-16:00.

För att veta var kablar är nedgrävda kan du begära en ledningsanvisning genom den kostnadsfria tjänsten ledningskollen.se. Läs mer om markarbeten och att gräva nära ledning här.