Wallgårds Färg satsar på lokal solenergi

För fem år sedan tog Jesper Ström över Wallgårds Färg efter sin pappa. Den lokala färgbutiken satsar på tydliga koncept mot proffs- och privatkunder. Parallellt arbetar företaget mer och mer hållbart och med fokus på det lokala samarbetet.Sedan ett par månader tillbaka är Wallgårds andelsägare i Solpunkten och elhandelskund hos C4 Energi.

- När C4 Energi presenterade Solpunkten hakade vi på det direkt, berättar Mats Hansson, ekonomiansvarig på Wallgårds.

En kombination av miljömässiga och ekonomiska fördelar gjorde att Jesper och Mats inte tvekade länge innan de tecknade 100 andelar i solparken.

- Sedan är det väldigt skönt med en elleverantör också, både till elhandeln och det fasta elnätet, inflikar Jesper.

Det lokala samarbetet var ytterligare en fördel och Mats berättar att Wallgårds alltid försöker att göra sina inköp lokalt - oavsett om det gäller el eller kontorsmaterial. En tanke om det cirkulära utbytet är en drivkraft som de tänker gynnar alla i staden.

Framtiden bjuder på ett fortsatt stort hållbarhetsfokus och ytterligare arbete med den nyligen omprofilerade privat- och proffsmarknaden, där företagets erbjudanden mot de olika målgrupperna tydliggjorts.

- Vi har ökat mycket på proffssidan sedan vi började dela upp det och erbjuda en egen proffsbutik med utvalt sortiment och bättre öppettider, avslutar Jesper.

Publicerad: 2021-11-11