Streama vintern - med en stabil prisbild och en driftsäker uppvärmning

Fjärrvärme är den vanligaste formen av uppvärmning i Sverige, och vi förstår varför. En stabil prisbild som samtidigt erbjuder en förutsägbar och miljövänlig uppvärmning- direkt ifrån Allöverket, lokalt och effektivt.

Duschstråle

På samma sätt som den moderna människan idag streamar musik, TV-serier och filmer fungerar fjärrvärmens värmeförsörjning till våra kunders hus och lokaler, och de reglerar själva hur mycket värme och varmvatten de vill använda. Allt produceras centralt och strömmas ut till fastigheterna - städernas utsläpp minskar och samhället i sin helhet blir mer energieffektivt.

– Styrkan hos fjärrvärme ligger i stabiliteten och förutsägbarheten. Fjärrvärmepriset påverkas inte av elpriserna som är högst aktuella just nu, berättar Emil Larsson, Produktansvarig Värme och Kyla på C4 Energi.

Parallellt med fjärrvärmens direkta fördelar för kunden bidrar den även till elektrifieringen av samhället genom att minska belastningen av el för uppvärmningsändamål. Fler elbilar någon? Fjärrvärmen tillför även el i det lokala nätet genom kraftvärmeproduktionen.

– Fjärrvärme är dessutom det bästa uppvärmningsalternativet sett ur miljösynpunkt, berättar Emil. Om en fastighet med cirka 19 lägenheter (med en energiförbrukning på cirka 193 MWh/år) använder fjärrvärme från oss kommer man årligen bidra med samma klimatnytta som om till exempel 9 bilägare avstår från att använda bilen under ett år eller om 9 villatak förses med solceller.

Läs mer om vår variant på streamingtjänst här: Fjärrvärme (c4energi.se)

Publicerad: 2022-01-11