En av C4 Energis solcellshjältar

Läs och inspireras av Elin och hennes familj som genom solkraft ställer om mot ett hållbart Kristianstad.

 

En investering för familjen i många år framöver

I en villa på Egna hem i Kristianstad lyser solen över taket. De nylagda tegelpannorna pryds av svarta, blanka solcellspaneler. Här bor Elin med sin man, två egna barn och tre bonusdöttrar.

Familjen beslutade att installera solcellsanläggning samtidigt som taket omlades.

-        När vi ändå gjorde arbetet med huset, kändes det som rätt läge att också installera solceller på taket. Vi har tänkt att bo här i många år framöver, och ser det som en ekonomisk investering, säger Elin.

C4 Energi blev det naturliga valet

C4 Energi är det lokala energibolaget där överskottet går tillbaka till de som verkar och bor i Kristianstad kommun. Det återges i form av utveckling av infrastruktur och stöttning till lokala föreningars samhällsengagemang.

Elin valde C4 Energi för solcellsleverantör, tack vare deras tillmötesgående och smidiga samarbete.

-        C4 Energi var tillmötesgående, allt flöt på från första samtalet. Jag berättade om att vi skulle lägga om taket samtidigt, och därefter kunde C4 Energi samköra ihop med den andra entreprenaden. Vi är jättenöjda med hela arbetets gång och resultatet på taket.

Barnen är drivkraften till omställningen

Elin nära om hjärtat. Elin ville investera i solkraft för att bidra till omställningen och göra hållbara val för framtiden, särskilt med tanke på sina barns framtid.

-        Omställningen är superviktig, det är något vi måste fortsätta lyfta och arbeta med. Insatser behöver komma från kommunen och företag, men även från privatpersoner. Man kan inte förändra världen själv men alla med förutsättningar kan göra skillnad tillsammans.

Elins engagemang i frågorna går inte obemärkt förbi utan berör henne djupt. Hon vill göra skillnad, och hennes familj är vad som påminner om vad det är vi arbetar för.

-        Mina barn är min drivkraft. Jag vill lämna över en värld och ett samhälle där de kan växa upp tryggt.

Tack Elin - Du är en solcellshjälte

Elin är en av Kristianstads solcellshjältar, och hennes engagemang för hållbarhet inspirerar. Med gemensam kraft ställer vi om Kristianstad.