Över 100 000 besökare på badtemperatursidan i sommar

Under sommaren 2019 har C4 Energis badtemperatursida haft mer än 100 000 besökare. Det är mer än dubbelt så många som förra året. Den populäraste baddagen var torsdagen den 25 juli.

Kvinna simmar 825x400.jpg

- Det är jätteroligt att så många använt vår tjänst där vi med hjälp av smarta sensorer mäter badtemperaturen vid badplatser i kommunen, säger Henrik Stenberg som är projektledare för Internet of Things, IoT, på C4 Energi.

Redan 2018 började vi att mäta badtemperaturen och efter mycket positivt mottagande från allmänheten utökades mätandet inför sommaren 2019 med fler badplatser och fler mätvärden.

- För oss är det här ett sätt att visa lite av allt man kan göra med sensorer. Badtemperatur är egentligen den lilla biten. I det större perspektivet vill vi använda sensorer för att förbättra processer hos företag eller hjälpa dem att upptäcka avvikelser med hjälp av mätvärden som kan göra att de slipper dra på sig stora kostnader. Ett exempel kopplat till vatten är att man med sensorer kan upptäcka fukt eller begynnande vattenskador innan de ställer till alltför stora problem, förklarar Henrik Stenberg.

Besök på hemsidan

Sedan 1 juni 2019 fram till siste augusti har sidan www.c4energi.se/badtemperatur haft fler än 100 000 besökare och där räknas även besökarna som kommit till sidan via C4 Energis app in. Det vanligaste är att man besökt sidan från sin mobiltelefon men även surfplattor och stationära datorer används.

- Den allra bästa baddagen 2019 måste ha varit torsdagen den 25 juli för då hade vår badtemperatursida en bra bit över 3000 besökare, berättar Malin Sturesson som är kommunikatör på C4 Energi.

Publicerad: 2019-09-05