Nu blir det svårare att svettas

Friskis&Svettis på Björkhemsområdet har fått fjärrkyla. Det betyder att temperaturen i den 3 000 kvadratmeter stora träningsanläggningen numera ligger på behagliga 20 grader varje dag, året om.

Friskis 825x400.jpg

Jenny Karström, verksamhetschef Friskis&Svettis Kristianstad. Foto: C4 Energi

– Svalare träningslokaler och bättre inomhusluft är något våra medlemmar önskat sig länge, säger Jenny Karström som är verksamhetschef på Friskis&Svettis i Kristianstad. Därför känns det fantastiskt bra
att vi under hösten har installerat fjärrkyla. Nu är det svalt och skönt i lokalerna, även under de svettigaste passen.

Miljövänlig kyla

Fjärrkyla bygger på samma princip som fjärrvärme, istället för att ha många små kylanläggningar delar man på en stor. Du behöver inte tänka på underhåll och slipper bullret från en luftkonditionering. När C4 Energi bestämde sig för att dra fjärrkyla till Björkhemsområdet valde många fastighetsägare att ansluta sig.

– För oss var det en självklarhet, säger Stina Trimark, regionchef på Brinova som bland annat äger fastigheten där Friskis&Svettis huserar. Fjärrkyla ligger helt i tiden och fördelarna är många. Det är miljövänligt, driftsäkert och bekvämt. Ett bra inomhusklimat kräver kyla och vi är stolta över att kunna erbjuda våra hyresgäster ett hållbart och grönt kylsystem.

Publicerad: 2019-12-09