Mer än 150 000 besök på badkartan

I sommar har C4 Energi haft mer än 150 000 besökare på badkartan. Den är en rejäl ökning från förra årets 100 000. Den bästa baddagen under sommaren 2020 var utan tvekan söndagen den 9 augusti då vi noterade nästan 7000 besökare på badkartan.

Vy över havet, man ser havet med vågor och lite av sandstranden.

Sedan vi placerade ut sensorerna i badvattnen den 1 juni har fler 150 000 besök noterats på C4 Energis badtemperatursida. ​Den populäraste baddagen under sommaren 2020 var utan tvekan söndagen den 9 augusti då vi noterade 6918 besök på badkartan.

- ​​I statistiken är det lätt att urskilja vilka dagar det varit riktigt fint väder i sommar och vilka dagar som lämnat en del i övrigt att önska vad gäller sol och värme. Fredag-söndag är av naturliga skäl mest intressanta för besökarna. Det är roligt att så många hittat badkartan och använder den, säger Malin Sturesson kommunikatör på C4 Energi.

De flesta når badkartan via google eller genom att skriva in adressen direkt. Majoriteten använder mobilen för att kolla badtemperaturen och näst populäraste baddagen var fredagen den 7 augusti med 4632 besök.


- Sommaren 2019 hade vi drygt 100 000 besök från juni-augusti, vilket gör sommaren 2020 till vår besöksmässigt bästa hittills sedan starten. Det är en fin tjänst att erbjuda kommuninvånare och turister, särskilt den här sommaren när bad utomlands varit helt uteslutet för de flesta, säger Malin Sturesson. 

Internet of things

Badsensorerna är en del av det arbete som sker på C4 Energi kopplat till IoT.

- IoT, eller Internet of Things är ett väldigt intressant område eftersom det händer så mycket hela tiden. På C4 Energi säger vi att IoT också står för Ingenting är OmöjligT. I stort sett allting går att mäta och få data på vilket är oerhört spännande och användbart. Både nu och för framtiden, säger Malin Sturesson. 

Mer om IoT på C4 Energi

Kontakta oss gärna om du har idéer kopplade till IoT eller är intresserad av samarbeten med oss. På vår IoT-sidan kan du läsa mer om vårt arbete och hitta kontaktuppgifter.

Läs mer om IoT

 

Nu lägger vi grunden för framtidens smarta samhälle, genom att bygga ut infrastrukturen för trådlös kommunikation och IoT-tjänster driver vi utvecklingen framåt. Och du kan vara en del av den.
Med IoT kan du öka säkerheten i din fastighet, genom sesorer som kan larma vid till exempel vattenläckage slipper du oväntade överraskningar och utgifter.
IoT möjliggör också för fler energismarta lösningar och skapar trygghet, som utomhusbelysning som tänds när du behöver den.
Du kan få uppdaterad och korrekt information i realtid, till exempel om vattnet är tillräckligt varmt för ett bad.
Och med smarta sopkärl som själva signalerar när de behöver tömmas, effektiviseras arbetet samtidigt som antalet onödiga transporter minskar.
På så sätt skapar IoT möjlighet för dig att inte bara bidra till en bättre och renare miljö utan också spara mer tid och pengar. Mer resurseffektivt helt enkelt.
Framtidens smarta samhällen bygger vi tillsammans, därför får du gärna kontakta oss och dela med dig av idéer på tjänster som kan underlätta på jobbet eller i vardagen.
IoT står för internet of things men på C4 Energi ser vi det hellre som Ingenting är OmöjligT. För det är precis så det är. Vill du veta mer kontakta oss på C4 Energi.

Publicerad: 2020-08-31