Mer än 150 000 besök på badkartan

I sommar har C4 Energi haft mer än 150 000 besökare på badkartan. Den är en rejäl ökning från förra årets 100 000. Den bästa baddagen under sommaren 2020 var utan tvekan söndagen den 9 augusti då vi noterade nästan 7000 besökare på badkartan.

Havet 825x400.jpg

Sedan vi placerade ut sensorerna i badvattnen den 1 juni har fler 150 000 besök noterats på C4 Energis badtemperatursida. ​Den populäraste baddagen under sommaren 2020 var utan tvekan söndagen den 9 augusti då vi noterade 6918 besök på badkartan.

- ​​I statistiken är det lätt att urskilja vilka dagar det varit riktigt fint väder i sommar och vilka dagar som lämnat en del i övrigt att önska vad gäller sol och värme. Fredag-söndag är av naturliga skäl mest intressanta för besökarna. Det är roligt att så många hittat badkartan och använder den, säger Malin Sturesson kommunikatör på C4 Energi.

De flesta når badkartan via google eller genom att skriva in adressen direkt. Majoriteten använder mobilen för att kolla badtemperaturen och näst populäraste baddagen var fredagen den 7 augusti med 4632 besök.


- Sommaren 2019 hade vi drygt 100 000 besök från juni-augusti, vilket gör sommaren 2020 till vår besöksmässigt bästa hittills sedan starten. Det är en fin tjänst att erbjuda kommuninvånare och turister, särskilt den här sommaren när bad utomlands varit helt uteslutet för de flesta, säger Malin Sturesson. 

Internet of things

Badsensorerna är en del av det arbete som sker på C4 Energi kopplat till IoT.

- IoT, eller Internet of Things är ett väldigt intressant område eftersom det händer så mycket hela tiden. På C4 Energi säger vi att IoT också står för Ingenting är OmöjligT. I stort sett allting går att mäta och få data på vilket är oerhört spännande och användbart. Både nu och för framtiden, säger Malin Sturesson. 

Mer om IoT på C4 Energi

Kontakta oss gärna om du har idéer kopplade till IoT eller är intresserad av samarbeten med oss. På vår IoT-sidan kan du läsa mer om vårt arbete och hitta kontaktuppgifter.

Läs mer om IoT

 

Publicerad: 2020-08-31