Martin Holmén är ny säljare av energitjänster

Han lagar mycket mat, cyklar Vätternrundan och älskar att campa med sin familj. Men han uppskattar också det nära mötet med kunden. Att diskutera och hjälpa till att skräddarsy lösningar är det roligaste Martin Holmén vet.

Martin holmen 825x400.jpg

Han hade redan oförskämt nära till jobbet. Från hemmet på Kulltorp till Rådhuset i Kristianstad, där Martin Holmén tidigare jobbade som energirådgivare, är det bara tre kilometer. Nu är läget ännu mer gynnsamt. Sedan början av maj är Martin ny säljare av energitjänster på C4 Energi som ligger bara ett stenkast från bostaden.

– Jag såg jobbannonsen i slutet av förra året och tänkte att detta måste jag bara söka. Jag har arbetat med energifrågor i många år, men som rådgivare ska man vara neutral och den senaste tiden har jag känt alltmer att jag vill ha en egen åsikt och kunna ge kunder mer konkreta rekommendationer, säger Martin Holmén.

Han är kock i grunden och har jobbat både som styckare och inom verkstadsindustrin. Karriären inom energibranschen inleddes efter en naturvårdsingenjörsexamen från Högskolan Kristianstad, när han började som projektör inom vindkraft.

– Alla använder energi och har en relation till energi. Man betalar och det ska funka. Och funkar det inte uppstår problem som jag gillar att försöka lösa, säger Martin Holmén.

Det var genom alla möten med markägare, Länsstyrelsen och mindre glada grannar till planerade vindkraftverk som Martin Holmén upptäckte att han inte bara gillar kundkontakt utan också är väldigt bra på det sociala. Att prata och diskutera men framförallt aktivt lyssna in kundens problem, är något som ligger för honom.

– Som energirådgivare gjorde jag många företagsbesök men jag åkte också hem till privatpersoner. Kunderna fick bättre rådgivning när jag var på plats och såg hur det ser ut. Ringer någon och vill prata solceller, så kanske det slutar med att jag kommer hem till dem och upptäcker att de i själva verket behöver se över sitt uppvärmningssystem, säger han.

Erfarenheten av energibranschen och förmågan att se kundens behov är Martin Holméns trumfkort när han börjar på C4 Energi, och han är ödmjukt övertygad om att han kommer kunna bidra en hel del till bolaget.

– Tjänsten tillhör delvis en ny marknadsorganisation som jag ser fram emot att vara med och utveckla. Jag tror också att vi kan ställa ytterligare miljökrav på de produkter vi levererar, säger han.

Här kan du läsa mer om våra solcellslösningar till privatkunder

Publicerad: 2020-05-25