Föreningslivet stärker Kristianstad

Kristianstads kommun har ett fantastiskt föreningsliv och tack vare företag som C4 Energi får föreningarna ännu större möjlighet att utvecklas. Årligen sponsrar C4 Energi drygt 35 föreningar i kommunen, föreningar som gör Kristianstad tryggare, mer attraktivt och trevligare för oss som bor här.

Johannes Frimodig 825x400.jpg
Schack - en sport för alla

Det är vackert men nästintill obegripligt för den oinsatte. Hästar, drottningar och torn flyttas kors och tvärs på schackbrädet, oftast efter en del betänketid. Men enligt Johannes Frimodig, kassör och tränare i Kristianstads schacksällskap, är schack en sport för alla.

Schackspelandet gick i arv i rakt nedstigande led. Johannes Frimodig följde som barn med sin pappa när han spelade och blev själv fast. Nu är han en av de drivande i klubben i Kristianstad.

– Vi har verksamhet för alla åldrar, från sex år upp till 80. När barnen är i tonåren pushar vi dem ibland att börja spela i vuxengruppen för att utmanas lite mer och utvecklas, berättar Johannes Frimodig.

Fler matcher tack var sponsring

För att bli medlem i Kristianstads schacksällskap krävs inga förkunskaper, bara ett intresse. Väl på plats lär Johannes och övriga tränare ut hur spelet går till. På helgerna är det ofta matcher för de som vill. Lördagar är matchdag för barn och söndagar för vuxna.

– Tack vare att C4 Energi sponsrar oss kan vi åka iväg på flera matcher än tidigare och också köpa in nytt träningsmaterial till klubben. Det finns få schackklubbar i nordöstra Skåne så vi får ofta åka till Helsingborg eller Malmö för att spela match, så vi är jättetacksamma för sponsringen. Den är verkligen viktig för oss, säger Johannes Frimodig.

Vill du börja spela schack? Kontakta Kristianstads schacksällskap
via deras facebookssida!

Johan Nilsson 825x400.jpg

Teatern får byarna att leva upp

Med hundra arrangemang om året och nästan 1 800 medlemmar är Kristianstads teaterförening en av Sveriges största. Ett av föreningens viktigaste mål är att erbjuda kvalitativ scenkonst i hela kommunen. Något som är möjligt tack vare sponsringen från C4 Energi. Scenkonst ska vara tillgängligt för alla. Så resonerar
Johan Nilsson, ordförande i Kristianstads teaterförening. Och visst har föreningen lyckats. Med spelplatser i tolv byar i kommunen kan man nå ut till alla.

– Tillsammans med byföreningarna bestämmer vi vilka uppsättningar som ska komma på besök. Sen sköter
byföreningen arrangemanget och vi står för föreställningen. Det är väldigt uppskattat, berättar Johan Nilsson.

Sponsringen sänker biljettpriserna

Kristianstads teaterförening är en del av Riksteatern och föreställningarna kommer från hela landet. Varje höst och vår hålls en så kallad upptakt då föreningen presenterar vilka föreställningar som kommer att visas under säsongen, några i centrala Kristianstad och några i byarna.

– Det är tveksamt om vi hade kunnat fortsätta med våra arrangemang i byarna om vi inte hade sponsrats av C4 Energi. Sponsringen bidrar till att sänka biljettpriserna så publiken har möjlighet att komma och få till sig kvalitativ teater, säger Johan Nilsson.

För vinterns program, besök www.riksteatern.se/kristianstad

Läs mer om C4 Energis sponsring i vår hållbarhetsrapport eller på vår sponsringssida.

Publicerad: 2020-12-09