Den 11 januari börjar vi sälja solcellsandelar i Solpunkten

Solcellsparken Solpunkten i Kristianstad har producerat sina första kWh och när parken nu gått igenom slutbesiktningen tar C4 Energi över den i egen regi. Den 11 januari 2021 släpps solcellsandelarna för försäljning.

Solpunkten bild11jan 825x400.jpg

Cirka 10 000 paneler finns på plats vid Lägsta punkten i Kristianstad och vid provdrift har den producerat sina första kWh ut på elnätet.

- Vi kan nu meddela att försäljningsstart av andelarna i solcellsparken Solpunkten kommer att bli den 11 januari, berättar Lars Britse marknadschef på C4 Energi.

Försäljningen kommer att ske via C4 Energis hemsida eller genom att kunden ringer in till C4 Energis kundservice.

- En andel kommer att kosta 954 kronor och den motsvarar 100 kWh på ett år. Elen som din andel producerar blir billigare än ditt avtalade elpris. Genom att investera i andelar betalar du en engångssumma för att få en lägre löpande kostnad varje månad, berättar Lars Britse.

För att kunna köpa andelar i Solpunkten behöver du vara elhandelskund till C4 Energi, något som alla kan bli. När du köper din andel blir du medlem i en andelsförening.

- Det här är en investering i hållbarhet för vår gemensamma framtid och en möjlighet att få lokal och närproducerad förnybar el. Parken är på plats och ska vara här i cirka 30 år och andelarna kan man köpa både som privatperson och företagare, säger Lars Britse.

Mer information

Läs mer om Solpunkten och hur du kan engagera dig och bli andelsägare.

Är du inte redan elhandelskund? Bli det nu så är du redo när andelarna släpps!

Bli elhandelskund hos C4 Energi

Publicerad: 2020-12-11