Bosses Färg investerar lokalt

Carl-Johan Andersson driver Bosses Färg i Kristianstad och Åhus. Butiken i Kristianstad startades av Carl-Johans far Bosse och Åhus butiken förvärvades för något år sedan. För Calle är det viktigt att investera lokalt och ge tillbaka till staden som butikerna är verksamma i.

- Vi hade ingen egen mark och butikernas tak är inte optimala för solcellspaneler, så att bli andelsägare i Solparken var en väldigt enkel och smidig lösning för oss. Det känns också roligt och spännande att vara med i ett sådant lokalt projekt som detta är. Att C4 Energi erbjuder olika företagspaket och hjälpte oss att räkna på vårt energibehov gjorde det väldigt enkelt och smidigt för oss, säger Calle.


Sedan i somras har butikerna skaffat laddbox, elavtal och solcellsandelar i Solpunkten via C4 Energi.


- Företaget har elbilar sen något år tillbaka och det känns så himla bra att vi kan köra mellan butikerna i Åhus och Kristianstad på el. Genom att vara andelsägare i parken så kör vi på lokal och hållbar el, det kan ju inte bli bättre. Och om bensinpriserna sticker i höjden påverkas vi inte lika mycket.


- Vi är också väldigt måna om att kunna arbeta hållbart där vi kan, och tror att det kan vara en avgörande faktor för företag i framtiden. Kristianstads framtid byggs av alla människor och företag som bor och är verksamma här, och vi ville gynna staden genom att satsa på lokal energi, säger Calle.

Publicerad: 2021-11-23