C4 Energi ny samarbetspartner till enda friluftsbadet med fri entré för alla

Mitt i grönskande Gamlegårdsparken ligger Gamlegårdsbadet, kommunens enda friluftsbad med fri entré för alla. Badet ägs av ABK som varje år satsar runt en miljon kronor på drift, underhåll och badvakter via KSLS. Från och med i år är C4 Energi med som ny samarbetspartner och bidrar därmed till att badet kan vara gratis för alla.

Badanläggningen lockar med något för alla: en 25-metersbassäng med plats både för den som vill motionera och leka och en mindre plaskbassäng för de allra yngsta besökarna.

- Plask och lek hör sommaren till och på det här sättet bidrar vi till att sommarlovet blir lika roligt för alla, säger Caroline Elmén, marknadschef på C4 Energi. Vi är glada och stolta över att kunna medverka till att Gamlegårdsbadet kan hållas öppet och utan kostnad för besökarna.

- Vi har ett nära samarbete med C4 Energi i många frågor, säger Jonas Rosenberg, kommunikationschef på ABK. Det är roligt att vi nu även samverkar kring Gamlegårdsbadet. Det är en viktig plats för att erbjuda alla lika möjlighet till rörelse och god hälsa, öka simkunnigheten samt minska risk för drunkningsolyckor.

Hållbar miljö

En stor och viktig del av C4 Energis närvaro som lokalt energibolag utgörs av bolagets samhällsengagemang som syftar till att skapa en hållbar miljö för alla som bor och verkar i kommunen. Till exempel genom samarbetet med ABK i Gamlegårdsbadet.

- Det här är ett sätt som vi kan ge tillbaka på till invånarna i Kristianstad. Det känns särskilt viktigt i ekonomiskt utmanande tider då alla kanske inte har möjlighet att ta sig till hav och sjö. Då känns det extra bra att kunna erbjuda den här möjligheten till bad i stan, säger Caroline Elmén.

Under badets öppettider, klockan 11-19 alla dagar, är anläggningen bemannad med badvakter från Kristianstads- sim och livräddningssällskap, KSLS. Under stora delar av sommaren bedriver KSLS också gratis simskola på Gamlegårdsbadet. Gamlegårdsbadet har öppet fram till skolorna börjar i augusti.

Publicerad: 2024-07-09