Känn pulsen i Blodomloppet

Har du spring i benen och vill göra något gott för andra? Ta dig till Tivoliparken i dag måndag 3 juni och spring (eller gå) Blodomloppet! Är du inte redan blodgivare så kan du lämna en intresseanmälan i blodbussen.

Johan Modig, sportchef i arrangerande Pan-Kristianstad, kallar det för ”årets viktigaste lopp”.

– Det är en verklig ära att få ta Blodomloppet hit. Vi har inte haft något stort motionslopp på några år så det ska bli jättekul, dessutom är det en fantastisk möjlighet att kunna bidra till att skapa fler blodgivare, säger han.

Motionsloppet är framför allt ett sätt för blodcentralerna att locka nya givare. Intresserade kan registrera sig direkt på plats. Varje år brukar Blodomloppet dra in omkring 3 000 – 4 000 nya registreringar.

Johan Modig ser fram emot en härlig försommarkväll i Tivoliparken.

– Motion och rörelse ligger i tiden och detta är en härlig aktivitet som gör att människor kommer ut och rör sig. Många arbetsplatser brukar vilja vara med och göra det till en friskvårdsaktivitet och efteråt kan man ha picknick och bara ha trevligt, säger han och tillägger att Blodomloppet inte bara riktar sig till löpare.

– Alla är välkomna! Det är två sträckor, 5 km och 10 km och man kan välja om man vill gå eller springa. På 5 km finns det även promenadklass utan tidtagning som man kan anmäla sig till.

Som lokal partner till arrangören Pan-Kristianstad är C4 Energi delaktiga i Blodomloppet i Kristianstad 2024. Samarbetet är en del i företagets samhällsengagemang.

– Genom vårt initiativ Drivkraften samverkar vi i projekt och evenemang som påverkar samhället positivt. Det är ett sätt för oss att ge tillbaka och bidra till att Kristianstad kan fortsätta att växa och utvecklas av egen kraft, säger Caroline Elmén, marknadschef på C4 Energi.

Johan Modig spår att Blodomloppet i Kristianstad blir en riktig folkfest. Han tror och hoppas att loppet kommer att locka över 1 000 deltagare.

– Framöver kommer det bli ännu fler, det är jag säker på, säger han.

Fakta: Spring eller gå

Samtliga deltagare kan välja att antingen gå eller springa sträckan. Det finns också möjlighet att delta virtuellt – för mer info: www.geblod.nu.

De allra yngsta kan också vara med, genom Lilla Blodomloppet där barn och unga 0 - 12 år får delta. De olika åldrarna har olika distanser, 100 – 1 000 meter. Gå in på www.geblod.nu för mer information om hur du blir blodgivare.

Publicerad: 2024-06-03