C4 Energi tilldelas certifikat för excellent arbetsgivare 2024

C4 Energi tillhör de tio procent bästa arbetsgivarna, enligt Nyckeltalsinstitutets kartläggning av faktiska arbetsvillkor. Det gör att företaget certifierats som ”Excellent Arbetsgivare 2024”.
—Det är här ett kvitto på att vi är på rätt väg och något som vi är mycket stolta och glada över, säger Malin Nilsson, HR-chef.

Som kund hos Nyckeltalsinstitutet kan ett företag bli certifierat som Excellent arbetsgivare.
Resultatet bygger på Nyckeltalsinstitutets kvantitativa kartläggning av bland annat sjukfrånvaro, friskvård, lön, övertid, chefsstrukturer och karriärmöjligheter.

"Känns fantastiskt"

För att bli certifierad krävs ett resultat i nivå med percentil 90 för år 2023. Det innebär att C4 Energi tillhör de tio procent bästa företagen i Nyckeltalsinstitutets kartläggning av faktiska arbetsvillkor.
—Det känns fantastiskt roligt för oss att få det här certifikatet. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där alla medarbetare kan trivas och får möjlighet att utvecklas utifrån sina och verksamhetens behov, säger Malin Nilsson.

Framtidsbransch

Energibranschen är en växande framtidsbransch där behovet av kompetent personal är stort. På C4 Energi är arbetsmiljö och personaltrivsel en prioriterad fråga och något som företagsledningen jobbar aktivt med.
—Därför är den här utmärkelsen så glädjande. Certifikatet ”Excellent Arbetsgivare 2024” är ett kvitto som visar att vi är på rätt väg. Men än är vi inte klara utan vi fortsätter jobba för en glad arbetsplats som bygger stolthet och samhörighet, säger Malin Nilsson.

Fakta: Hundratusentals medarbetare

Nyckeltalsinstitutets kvantitativa kartläggning baseras på insamlad statistik från 2023.
Kartläggningen omfattar de faktiska arbetsvillkoren för omkring 700 000 medarbetare från cirka 350 företag och organisationer i olika branscher över hela Sverige.

Publicerad: 2024-04-22