95 % fiberanslutningar migrerade

Under hösten har C4 Energi bytt kommunikationsoperatör för det öppna fibernätet. – Bytet har gått som förväntat, vi har fram till idag migrerat 95 % slutkunder med någon försening in på det nya året, säger Fredrik Åklundh, affärsområdeschef för fiber.

Nu kan migrerade kunder via en och samma tjänsteportal c4energi.zmarket.se välja fritt bland befintliga tjänsteleverantörer. I portalen kan man beställa tv-, bredband och telefonitjänster precis som i den tidigare tjänsteportalen.

Samarbetet med Telia och tjänsteleverantörerna har fungerat bra, totalt sett har det varit få felanmälningar i förhållande till hur många anslutningar som migrerats. I samband med bytet till Telia skedde planerade avbrott vid den tekniska migreringen, något som Fredrik upplever att de flesta kunder haft förståelse för.

– Nu senast i Åhus drabbades några kunder av ett längre avbrott när en kabel på grund av den mänskliga faktorn hade glidit ur sitt läge. Det resulterade i 10 felanmälningar på 5300 anslutningar vilket trots allt kanske kan ses som godtagbart, menar Fredrik.

–Vi förstår såklart att avbrotten kan ställa till det i vardagen och beklagar om några upplevt längre störningar. Vi har försökt kommunicera och informera om bytet i god tid, men för några har det planerade avbrottet ändå kommit som en överraskning, men snart är vi i mål vilket känns bra.

Fram till jul kommer arbetet fortsätta i Åhus, Rinkaby, Hovby, Degeberga, Hörröd, Olseröd. Ett fåtal anslutningar i Kristianstad är förlagda till andra veckan i januari. Hela tidsplanen finns här.

Om man efter bytet upplever problem med sin anslutning är det viktigt att felanmäla till sin nuvarande tjänsteleverantör. Har man ytterligare frågor är man välkommen att kontakta hotline 0774 - 10 05 57.

Mer information
C4 Energikoncernens elnätsbolag C4 Elnät AB och Telia tecknar flerårigt avtal, och från och med januari 2023 kommer 32 000 hushåll som idag är anslutna till fibernätet i Kristianstads kommun få Telia som ny kommunikationsoperatör. Nätet är fortfarande öppet och kunderna kommer fortsatt kunna välja fritt bland befintliga tjänsteleverantörer. Bytet påbörjades i augusti 2022. Läs hela pressmeddelandet.

Publicerad: 2022-12-19