Högt tryck på solenergi

Solen skiner och allt fler vill bygga solcellsanläggningar hemma. – Jätteroligt och marknaden har verkligen exploderat, men den stora efterfrågan medför just nu längre ledtider och leveranstider på material. Ett alternativ kan vara att kombinera egen anläggning med att bli andelsägare i Solpunkten, menar Martin Holmén, säljare solceller.

Pandemin och kriget i Ukraina har resulterat i brist på komponenter som växelriktare för solceller, men också kabel, kabelskåp, nätstationer och transformatorer vilket påverkar våra möjligheter till att ansluta solcellsanläggningar till elnätet.

– Vi har högt ställda mål om kundnöjdhet och arbetar så fort vi kan under givna förutsättningar. Vi ser väldigt positivt på att fler vill sätta egna solcellsanläggningar, och tar emot förfrågningar i tur och ordning, men tyvärr får man räkna med lite längre väntetider kommande månader.

Ett alternativ till en vanlig solcellsanläggning är att kombinera med att bli andelsägare i solcellsparken Solpunkten. Då blir du din egen elproducent utan att behöva montera upp egna solpaneler. Eftersom dina solpaneler finns i en solpark istället för hemma hos dig kan du alltid ta med dig solenergin när du flyttar. Du kan också ge bort andelar i present eller låta dem gå i arv.

Kontakta oss
Läs gärna mer om solceller och solcellsparken, och kontakta gärna vår kundservice 044-780 75 20 eller kundservice@c4energi.se om du har några frågor.

Publicerad: 2022-07-05