Använd dina solcellstimmar på vintern med Solbanken

Du som är elhandelskund hos C4 Energi och har solceller på taket erbjuds att spara de timmar som dina solceller producerar på sommaren och som du inte behöver just då till vintern när elen behövs som mest.

För en kostnad från 59 kr per månad kan du spara soltimmarna i vår bank och ta ut dem under vinterhalvåret när din elproduktion är lägre.

Hur fungerar det?

- Varje månad sparas de timmar som du överproducerar under april- september i vår bank. Du kan följa ditt saldo på din faktura eller på Mina Sidor som du enkelt når via C4 Energis app eller hemsida. Under oktober-mars använder du sedan dina sparade kWh.

Tjänsten kallar vi Solbanken och vi välkomnar privatpersoner med solceller på eget tak som är elhandelskunder hos oss att också bli solbankskunder!

Har du ett pågående treårigt mikroproduktionsavtal med C4 Energi kan du inte ansluta dig till solbanken, utan får vänta med att ansluta dig tills detta avtal löpt ut.

Man kan inte ansluta anläggningar större än 43,5 kW till solbanken.

Har du frågor eller vill beställa?

Kontakta gärna oss på C4 Energis kundservice så svarar vi gärna på det du undrar över! Vi nås vardagar 08:00-16:00 på 044-780 75 20 eller kunservice@c4energi.se. Till oss vänder du dig även om du vill beställa tjänsten!

Välkommen till ett smartare sätt att använda dina solcellstimmar!

Publicerad: 2022-03-02