Biogödsel – en del av Kristianstads cirkulära kretslopp

Nu när våren knackar på dörren är det dags för våra lokala lantbrukare att förbereda åkrarna för kommande odlingssäsong. C4 Energi producerar biogas av bland annat matavfall, i samband med att biogasen produceras så bildas även biogödsel.

Biogödsel från Karpalunds biogasanläggning utanför Kristianstad tillverkas av råvaror som ursprungligen är matavfall från hushåll, gödsel från lantbruket och rester från livsmedels- och foderindustri. Biogödseln är således en lokalt producerad produkt och innehåller många värdefulla växtnäringsämnen. 

Att vi tar tillvara på dessa rester gör att det lokala lantbruket blir en naturlig del av kretsloppet, och vi återför organisk näring till åkern. För att säkerställa god kvalitet, är biogödsel från C4 Energis biogasanläggning en certifierad produkt enligt SPCR 120. Råvarorna, processen och biogödseln kontrolleras och analyseras så att biogödseln uppfyller ställda krav.

Har du frågor eller vill veta mer?

Kontakta gärna oss på C4 Energis kundservice så svarar vi gärna på det du undrar över! Vi nås vardagar 08:00-16:00 på 044-780 75 20 eller kunservice@c4energi.se

Publicerad: 2022-03-02