Underhållsarbete på Stora Torg inleds

C4 Energi behöver göra underhållsarbete kopplat till fjärrvärme på Stora Torg och kommer därför att behöva stänga av en del parkeringsplatser på torget samt delar av gångbanan.

Stora Torg 825x400.jpg

Den 5 augusti börjar C4 Energi med arbetet att ta bort en ventilkammare som finns under kullerstenarna på Stora Torg i Kristianstad. Åtgärderna ska öka säkerheten på fjärrvärmenätet samt förbättra arbetsmiljön för våra kollegor.

- Man kan beskriva det som ett underjordiskt rum där våra ventiler sitter och det rummet ska nu plockas bort och ersättas med ventiler som vi kan manövrera ovan jord istället, berättar Ola Sandberg som är underhållsingenjör och arbetar med fjärrvärme på C4 Energi.

Han förklarar vidare att ventilerna som finns under marken börjar bli gamla och att det här är ett viktigt underhållsarbete att göra samtidigt som det förbättrar arbetsmiljön för våra anställda som arbetar med underhåll på fjärrvärmenätet.

- Det är en självklart en större risk för våra kollegor att krypa ner i ett rum under marken än om de kan stå ovan jord och styra ventilerna, säger han.

Klart i slutet av september

Grävarbetet börjar 5 augusti och C4 Energi räknar med att vara klara med arbetet i början av september. Sedan ska C4 Teknik återställa gatstenarna så om allt går som det är tänkt är torget återställt i slutet av september.

- Området som vi kommer att stänga av ligger i hörnet av torget mot Bånken alldeles bredvid korvvagnen, förklarar Ola Sandberg.

I samband med underhållsarbetet kommer 18 stycken parkeringsplatser på torget, en del av gångbanan samt den ena infarten till parkeringsplatsen att stängas av. Parkeringsplatserna stängs av från och med den 1 augusti.

Publicerad: 2019-07-30