Solcellsparken växer fram vid Lägsta punkten

Trafikanterna som passerar Kristianstad på E22:an missar inte att Kristianstad satsar på miljövänlig el från solen. Vid Lägsta punkten i Kristianstad växer nu solcellsparken för varje dag som går och under hösten kommer den som vill enkelt att kunna bli en del av omställningen.

Bild på solcellspaneler i solcellsparken Solpunkten i Kristianstad

Med hjälp av Solkompaniet bygger C4 Energi en av de större solcellsparkerna i Sverige. Elen som parken kommer att producera är grön och parken kommer ytterligare att förstärka Kristianstads miljöprofil.

– Den effekt som den här anläggningen genererar täcker inte behovet för hela centrala Kristianstad. Men det här är ändå ett sätt för oss att visa vårt miljö- och hållbarhetsengagemang, berättar Göran Thessén som är vd för C4 Energi.

Solcellspanelerna är färdigmonterade i långa rader och blickar uppåt mot solen. Det arbete som sker just nu på platsen rör inkoppling och säkerhet.

- Markarbetet har gått över förväntan och vi ligger faktiskt lite före i tidsplanen med monteringen vilket känns bra. Det är spännande att se arbetet fortskrida och kommer att bli högtidligt när anläggningen ska driftsättas så småningom, säger Emil Larsson som arbetar på affärsområde Värme som är den del av C4 Energi som ska ansvara för driften av parken framöver.

Under hösten 2020 kommer C4 Energis kunder att kunna bli andelsägare i parken och få sin el från solen. Mer information om det kommer inom kort att presenteras på C4 Energis hemsida.

Bli elhandelskund redan nu

För att kunna bli delägare i parken behöver du bli elhandelskund hos C4 Energi. Som elhandelskund erbjuds du 100% förnybar energi samt får en lokal och pålitlig leverantör.

Läs mer om våra elhandelsavtal

Vid frågor om vår elhandel välkommen att kontakta kundservice.

Publicerad: 2020-08-04