Shoppa hållbart i Kristianstad

Tomtekläder för barn, husgeråd, jackor och andra kläder som väntar på nya ägare. Varje lördag har Skåne Stadsmissions lagerförsäljning öppet så att Kristianstadsborna kan handla begagnat där pengarna går till de hemlösa i staden.

Stadsmissionens kläder 825x400.jpg

C4 Energi och Skåne Stadsmission har ett samarbete där du som köper el av oss kan välja att skänka 1 öre per kWh till Skåne Stadsmission, och i så fall skänker vi lika mycket. Pengarna går till Café David lokalt i Kristianstad där stadens hemlösa får möjlighet att äta varm mat och fika med tak över huvudet. Skåne Stadsmission driver inte bara verksamhet dagtid utan ansvarar också för Nattjouren, stadens härbärge.

- Att välja att skänka en slant varje månad till Skåne Stadsmission när du betalar för din el är ett sätt och då skänker vi samtidigt samma summa men vill du hjälpa till finns det fler sätt, säger Malin Sturesson som är kommunikatör på C4 Energi.

Varje lördag kan du fynda på Skåne Stadsmissions lagerförsäljning. Det är kläder och prylar som privatpersoner och företag skänkt för att de ska säljas och pengarna går till verksamhet för de hemlösa.

- Alla intäkter från försäljningen går direkt till verksamheten på Café David och hjälper oss att förbättra arbetet med människor i utsatthet, dessutom gör du gott för miljön genom att handla begagnat och att återanvända, säger Sara Larsson som är enhetschef på Skåne Stadsmission i Kristianstad.

I butikslokalen som finns mitt emot Café David på Norretullsvägen 1, på norr i Kristianstad, är julpyntet noggrant exponerat i fönstren och på hyllorna. På en klädhängare hänger lucialinnen och en tomtedräkt i barnstorlek. Fina vinterjackor och barnoveraller hänger i ett annat hörn och bland husgeråden ligger en till synes oanvänd potatispress. Ett flertal vita och svarta flugor väntar på rätt person som vill bära dem vid vinterns festligaste tillfällen.

- Vi har öppet varje lördag mellan 10 - 14 så det finns gott om tillfällen kvar att handla inför julen för den som vill tänka hållbart i dubbel bemärkelse, berättar Sara Larsson.

Och vill du göra ännu mer finns alltså möjligheten att skänka pengar till Skåne Stadsmission när du tecknar elavtal med C4 Energi.

- Det är hållbart i trippel bemärkelse eftersom du då väljer lokalt, miljövänligt och socialt hållbart, avslutar Malin Sturesson från C4 Energi.

Kläder 825x400.jpg

Publicerad: 2019-11-19