Ny veterinär till Stadsmissionen

Veterinär Katarina Sandelin kommer att arbeta ideellt en eftermiddag varannan månad på Café David för att hjälpa besökarnas allra bästa vänner - husdjuren. Hon har nyligen tagit sig an uppdraget och är glad att hon har möjlighet att hjälpa till.

Katarina Sandelin 825x400.jpg

Katarina Sandelin tar emot patienterna inne i cafédelen på Stadsmissionens Café David i Kristianstad. Först på plats den här onsdagseftermiddagen är en katt som heter Alice som ska undersökas och nummer två i kö är en hundflicka som husse hittat knölar på magen på.

- Hon är två år gammal och jag tycker så mycket om henne. Jag pratar med henne hela tiden och har alltid haft katt. Jag tycker att om man skaffar djur så ska man se till att de har de bra, säger Alice matte medan veterinären vant undersöker den lilla katten som tittar nyfiket omkring sig.

Under tiden berättar näste djurägare i kön att hans lilla bruna hund fått knutor på magen och att han därför är orolig för henne. Han håller hunden tätt intill sig och berättar att hon är 13 år gammal.

I nästan 30 år har Katarina Sandelin arbetat som veterinär men hon är ett helt nytt ansikte för mattarna och hussarna som brukar besöka Stadsmissionens Café David. Till vardags arbetar hon på Växjö nya djurklinik.

- Jag har det bra och känner att med den här kompetensen jag har kan jag hjälpa andra som inte har det lika lätt. Jag kommer att komma hit en gång varannan månad så det är inget betungande, berättar hon.

Efter undersökningen får den lilla hundflickan beröm.

- Hon är i fin form för sin ålder och du behöver inte vara orolig för knutorna på magen. Hon har ju haft dem ett tag och det tyder på att de är godartade. Hon är lagom tjock med fina öron och tassar. Det enda är att hon har lite tandsten, förklarar Katarina för husse som andas ut.

Han tackar för de lugnande beskeden och beger sig ut på Kristianstads gator igen med sin lilla kompis.

- Jag tror det betyder mycket för besökarna här på Stadsmissionen att den här tjänsten erbjuds. Våra djur brukar betyda mycket för oss människor och i vissa fall är det kanske den enda kompisen man har, säger Katarina Sandelin.

Anna Johansson som arbetar på Skåne Stadsmission är tacksam över att Katarina vill dela med sig av sin tid till besökarna.

- Vem som helst kan hamna i en situation där det uppstår ekonomiska problem och givetvis drabbar det då också husdjuren, säger hon.

Nästa patient som ska in och besiktigas är en stor och fluffig Berner sennenhund men han får lydigt vänta utanför tills de tidigare patienterna lämnat lokalen. Under tiden får hans matte en värmande kopp te i handen.

Hund 825x400.jpg


Skåne Stadsmission driver Café David och Nattjouren i Kristianstad med hjälp av ideella krafter och samarbetspartners. C4 Energi samarbetar med Skåne Stadsmission och du som köper din el av oss kan välja att skänka ett öre per kWh till Skåne Stadsmisson och då skänker vi lika mycket. Pengarna går till organisationens verksamhet lokalt i Kristianstad.

Publicerad: 2020-01-23