Nu mäter vi badtemperaturen på fler ställen

Äspet, Täppet, Kiaby, Balsby och i år kommer vi även att mäta badtemperaturen vid Ivön och på Landön. C4 Energi utökar satsningen på att leverera aktuell badtemperatur varje timme med hjälp av sensorer.

STrand 825x400.jpg

I fjol besökte rekordmånga C4 Energis hemsida för att få veta hur varmt det var i vattnet. En rekordvarm sommar och samtidigt en satsning på temperaturmätning med hjälp av sensorer blev succé. I år hoppas vi på ännu en fin sommar och vi placerar ut ännu fler sensorer i badvattnen i Kristianstads kommun.

- Det var spännande att se hur besöksantalet på hemsidan och via appen ökade under sommaren. Att vi mätte badtemperaturen var uppenbart något som uppskattades, berättar Henrik Stenberg som är projektledare för Internet of Things på C4 Energi.

Temperaturen mäts med hjälp av sensorer, sensorer som i år även kommer att kunna mäta lufttemperaturen.

- Det finns i stort sett inga begränsningar med IoT och sensorer, i stort sett allting går att mäta och redovisa siffror på. Det är det som gör det så spännande, säger Henrik Stenberg.

Under sommaren 2019 kommer C4 Energi även att placera ut väderstationer på ett antal platser i Kristianstads kommun. Mätvärdena från dessa kommer också att presenteras på C4 Energis hemsida och kunna nås via C4 Energis app.

- Vi vill visa på möjligheterna med ett uppkopplat och smart samhälle. Det finns otroliga möjligheter och det här är bara början.

Här kan du se aktuell badtemperatur vid Äspet, Täppet, Kiaby, Balsby, Ivön och Landön*.

Du hittar också informationen i vår app, den heter C4 Energi och finns att ladda ner i AppStore eller via Google Play.

* Sensorn på Landön kommer att placeras ut inom kort.

Publicerad: 2019-05-27