Nu är det bevisat - vi är din schyssta elhandlare

Våra kunder vet det redan, men nu har vi det även på papper: C4 Energi är en schysst elhandlare. Certifieringen från Energiföretagen är ett bevis på att vi som elhandelsbolag är ärliga, behandlar våra kunder med respekt och inte sysslar med fula knep.

Jessica Persson 825x500.jpg

– Syftet är både att skapa trygghet för kunden men också bidra till en schysstare elbransch överlag, säger Jessica Persson, kundservicechef på C4 Energi.

Du blir haffad på väg in i mataffären av en säljare som erbjuder dig 500 kronor att handla mat för om du tecknar nytt elavtal på studs. Känner du igen metoden? Dessvärre är den inte helt ovanlig i elbranschen.


– Vi har även varit med om att andra aktörer har uttryckt att de samarbetar med oss, vilket inte har varit sant. Vi är jättetacksamma när våra kunder hör av sig och berättar om sådana felaktiga påståenden, säger Jessica Persson.

Läs på innan du skriver under

För att undvika att bli lurad är Jessicas tips att man aldrig bör tacka ja till ett nytt avtal utan att först kontrollera sitt nuvarande. Ta alltid med dig erbjudandet hem och läs igenom ordentligt innan du skriver under, är hennes uppmaning.

– Du kanske har ett bundet avtal idag. Bryter du avtalet får du en straffavgift, säger hon.

Ett annat tips är att alltid använda sig av en elleverantör som är Schysst elhandel-certifierad. Certifikatet som utfärdas av Energiföretagen Sverige innebär att leverantören måste uppfylla 18 kundlöften som energibranschen har satt upp med kundernas bästa i åtanke.

– Det är ganska tuffa krav som till exempel handlar om tydlig prisinformation, att ta särskild hänsyn till utsatta kunder och att alltid få ett skriftligt godkännande vid telefonförsäljning, berättar Jessica Persson.

Ett elbolag att lita på

Sedan oktober 2020 är C4 Energi ett av de certifierade bolagen. Även om kunderna förhoppningsvis redan tidigare visste att C4 Energi är ett elbolag att lita på, är certifieringen en objektiv bekräftelse på att bolaget beter sig schysst, menar Jessica Persson.

– Det här förenklar för våra kunder som tycker det är krångligt med elhandel. Det kan vara svårt att förstå hur
elen prissätts, hur fakturan ska utläsas, hur elpriserna ska jämföras, och så vidare. Certifieringen visar att vi kör med schyssta kort, säger hon.

Här kan du teckna ett schysst elavtal med C4 Energi
Läs mer om Schysst elhandel

Publicerad: 2020-11-30