Lyxiga bostäder med fjärrkyla

Efter värmerekordet sommaren 2018 är det många som drömmer om luftkonditionering i hemmet. När Christianstads Fastighets AB, C Fast, bygger 50 exklusiva lägenheter i Hammar väljer de att installera miljövänlig fjärrkyla.

Fjärrkyla Cfast arkitektgården 825x400.jpgFoto: C Fast/arkitektgården

- I framtiden kommer vi att vilja ha en jämnare temperatur i våra bostäder, på samma sätt som vi vant oss vid att ha en klimatanläggning i bilen. Eftersom jag sitter som vd för C4 Shopping visste jag att det fanns en lösning för fjärrkyla i området, säger Per Persson, som även är delägare och styrelseordförande i C Fast.

Miljövänligt, bekvämt och tyst

Det här är första gången C4 Energi installerar fjärrkyla i privata bostäder. Fördelarna är många: det är driftsäkert, bekvämt och miljövänligt. Du behöver inte tänka på underhåll och slipper dessutom bullret från en luftkonditionering.

– Hammar är ett framtidsområde och vi har valt att satsa på många nytänkande lösningar till våra bostäder. Utöver fjärrkylan har vi till exempel ersatt de traditionella miljöhusen med så kallade molucker, underjordsbehållare för avfall, och tillsammans med C4 Energi förbereder vi för laddstolpar vid varje parkeringsplats, säger Per Persson.

Här kan du som fastighetsägare läsa mer om vår miljövänliga fjärrkyla

Publicerad: 2019-04-10