Kristianstad älskar att handla second hand

Under hösten 2020 slog Skåne Stadsmission upp portarna till sin nya second hand-butik i centrala Kristianstad. En butik som, precis som samarbetspartnern C4 Energi, arbetar med hållbarhet i fokus på olika sätt.

stadsmissionen butik 825x400.jpg

Skåne Stadsmission har sedan tidigare bedrivit lagerförsäljning av second handkläder i Kristianstad men växlar nu upp med en ny butik placerad centralt i staden mitt emot Galleria Boulevard.

- Vi är så glada över den här butikslokalen och våra skyltfönster där vi kan visa upp en del av allt fint vi har i butiken, säger Christel Breum som är tillförordnad försäljningschef för sociala företag på Skåne Stadsmission.

När hon visar runt i butiken finns herrkläderna på ena sidan av entrén och mitt emot finner man damkläderna. Det finns leksaker, smycken och längst in i butiken hittar vi avdelningen för kuriosa med mycket glas och porslin. Bakom kulisserna pågår arbetet med att sortera det som kommer in via gåvomottagningen och saker eller plagg görs redo för att ta plats ute i butiken.

- Vi vet att kommuninvånarna i Kristianstad är engagerade och medvetna, de älskar att handla second hand. Att handla hos oss är hållbart på flera sätt. Det är miljövänligt eftersom saker och kläder återanvänds, intäkterna hjälper oss att hjälpa personer som befinner sig i social utsatthet och dessutom arbetar vi med arbetsintegration som handlar om att hjälpa människor som är långt från arbetsmarknaden, förklarar Christel Breum.

Samarbete med C4 Energi

Sedan ett antal år tillbaka erbjuder C4 Energi elhandelskunderna att lägga till 1 öre per kWh på sin faktura. Väljer de att göra det skänks bidraget, och lika mycket till från C4 Energi, till Skåne Stadsmissions arbete med Café David och Nattjouren i Kristianstad.

- Skåne Stadsmission strävar efter ett medmänskligt samhälle där alla människor har möjlighet att uppfylla hela sin potential. Genom att ge stöd till samhällets mest utsatta vill vi skapa ett bättre Skåne, som är hållbart och medmänskligt idag och i framtiden, säger Christel Beum och tillägger att samarbeten med företag som  C4 Energi är väldigt viktiga för dem. Nu ser hon fram emot att butiken i Kristianstad fortsätter att utvecklas.

- Kristianstad är ju känt för att vara en handelsstad och det är roligt att få vara en del av det!

Teckna elhandelsavtal med C4 Energi

Publicerad: 2020-12-08