Kajsa Hedberg blir ny VD för C4 Energi

C4 Energis sökande efter en ny VD är klart. Kajsa Hedberg är den som har valts ut. Planen är att hon tillträder uppdraget i april för att efterträda Göran Thessén som går i pension.


Från vänster: Jan Svensson, Kajsa Hedberg och Lena Fantenberg.

Kajsa Hedberg har lång erfarenhet inom energibranschen, bland annat med tio år i koncernledningen för Skellefteå Kraft. På senare tid har hon haft ansvar för biogasverksamheten inom Eon och följde med när verksamheten köptes upp av ST1.

­- Jag har känt en längtan tillbaka till den kommunala sektorn och ser fram emot att få jobba på en mer långsiktig horisont och driva utveckling inte bara för bolaget utan för hela Kristianstads kommun, säger Kajsa Hedberg.

Kajsa Hedberg är född i Sundsvall, har studerat i Uppsala och har sedan dess bott och arbetat på flera olika platser i landet. Hon och familjen ser fram emot en flytt till Skåne, där både släkt och golfbanor lockar, utöver jobbet.

- Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Kajsa Hedberg som VD i C4 Energi. Hon har en gedigen erfarenhet av branschen och utmärker sig genom sin strategiska förmåga och sitt starka driv, säger styrelseordförande Jan Svensson,

Ännu återstår säkerhetsprövningen innan anställningskontraktet kan undertecknas, men det eftersom Kajsa Hedberg redan tidigare haft högt säkerhetsklassade uppdrag betraktar styrelsen detta som en formalitet.

C4 Energi är ett lokalt energibolag som ägs av Kristianstads kommun. Koncernen består av de tre bolagen C4 Energi AB, C4 Elnät AB och Kristianstads Biogas AB. Bolaget har omkring 100 anställda och hade förra året en nettoomsättning på ca 540 miljoner kronor.

Publicerad: 2021-12-09