Välkommen att motionera i södra Björket

Under en tidig morgonpromenad invigdes idag södra Björkets motionsspår. Motionsspåret har fräschats upp med nytt underlag, ny belysning och bättre tillgänglighet.

Björkets motionsspår 825x400.jpg

Gymnasiesärskolan Söderports elever kom väl förberedda med varma kläder inför dagens idrottslektion som förlagts i det nygamla motionsspåret på Söder. Idrottsläraren Marcus Falk inledde lektionen med uppvärmning till musik innan det var dags för eleverna att få ge sig ut i spåret.

- Vi har extra fokus på hälsa hos oss just nu och med den här gruppen elever brukar vi försöka komma ut mycket för att röra på oss, berättar Marcus Falk.

C4 Teknik och C4 Energi har med gemensamma krafter rustat upp motionsspåret som ligger i anslutning till idrottsområdet på Söder.

- Det var i stort behov av att rustas upp eftersom dagvattnet rinner ner mot spåret från flera håll, säger Staffan Johansson som är enhetschef för fritidsanläggningarna på C4 Teknik.

Spåret har breddats och underlaget är helt nytt. För att bli av med fukten har motionsspåret höjts på flera ställen och det har också rensats upp rejält runt själva spåret.

- Vi har bytt ut belysningen och satt upp 73 stycken 6 meter höga stolpar med ledbelysning. De är trygghetsskapande eftersom de ger ett brett sken som inte bara lyser upp i spåret utan även en bit utanför, berättar Jan Nilsson som arbetar med belysning på C4 Energi.

Belysningen är tänd när kommunens övriga belysning är det och ledbelysning är ett hållbart alternativ för framtiden. Det finns fyra sträckor i spåret där den kortaste sträckan är 580 meter och den längsta 4,4 kilometer. Av dem har 3,4 kilometer belysning.

När Gymnasiesärskolan Söderports elever har promenerat sin runda säger flera att de tyckte om utelektionen. Att bli fotograferade av journalisterna från de olika lokala tidningarna och intervjuade i radio av P4 Kristianstad, som närvarade vid invigningen, var nästan ännu roligare.

Välkommen att besöka södra Björkets motionsspår du också!

Publicerad: 2019-01-15