Högt tryck på anslutningar till elnätet

På grund av stor efterfrågan på nyanslutningar av fastigheter och solcellsanläggningar till elnätet är våra handläggningstider just nu längre. I vissa fall upp till 6 månader där ärendet kräver omfattande projektering av nytt nät eller förstärkning av befintligt nät.

C4 Energi arbetar dagligen med att utveckla och rusta våra elnät för att möta framtidens utmaningar. I takt med att samhället elektrifieras ökar också efterfrågan på att ansluta sig till elnätet. Att vi skaffar elbil, bygger laddstolpar och solcellsanläggningar är positivt, men det betyder också att vi kommer behöva mer el framöver.

Mikael Ström som är projektledare för elnätet berättar att vi också har längre leveranstider på grund av pandemin som resulterat i brist på komponenter som kabel, kabelskåp, nätstationer och transformatorer vilket påverkar våra möjligheter till att ansluta våra kunder till elnätet.

– Vi har högt ställda mål om kundnöjdhet och arbetar så fort vi kan under givna förutsättningar för att våra kunder ska bli nöjda. Alla anslutningsärenden hanteras i tur och ordning och vi ber om er förståelse.

– Handläggningstid och tidpunkt för driftsättning skiljer sig också åt. Driftsättning av en ny anslutning kan ske tidigast när förutsättningarna medger detta, avslutar Mikael. 

Kontakta gärna oss på C4 Energis kundservice så svarar vi gärna på dina frågor om elnätet.

Publicerad: 2021-10-26