Det säljs solceller även under vintern

Under 2019 exploderade intresset för solceller och C4 Energi har fått allt mer offertförfrågningar från både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och större företag. Emil Larsson som är energiingenjör på C4 Energi tror att intresset kommer att öka ännu mer under 2020.

Inspektion 825x400.jpg

- Under året som gått har antalet solcellsanläggningar som man ser runtomkring sig i samhället ökat och samtidigt har mycket av debatten i det offentliga rummet handlat om hållbarhet och miljön. Det har fått fler och fler att börja fundera på solceller, säger Emil Larsson.

Att ytterligare pengar skjutits till för solcellsstöd från Regeringen är också en bidragande faktor tror han.

- Naturligtvis är det fler som kommer på tanken att det kanske är dags att investera i solceller på våren och sommaren men att redan nu i vinter göra en inspektion av det aktuella taket tillsammans med exempelvis oss gör ju att man ligger steget före de som tänker tanken i april 2020, säger Emil.

Fördelarna med solceller är många.

Solens strålar träffar oss ändå och att samla ihop energin och omvandla den till el är både miljövänligt och smidigt. Att det finns pengar att spara är en stor drivkraft för många.

- Solcellsstöd eller ROT-avdrag hjälper till att bättra på kalkylen ytterligare men det viktigaste argumentet för att investera i solceller måste ändå vara att det är hållbart för framtiden och där är en viktig del att välja en seriös aktör som du kan räkna med är långsiktig, säger Emil Larsson.

Publicerad: 2019-12-12