C4 Energi firar 5 år med elhandel

Den 1 april 2015 klev C4 Energi fram och blev en aktör på elhandelsmarknaden. Vi skulle börja sälja grön el lokalt i Kristianstads kommun och fem år senare vill vi fira tillsammans med fler än 8000 elhandelskunder. Och förhoppningsvis blir vi ännu fler som väljer lokal och hållbar el.

Olof 825x400.jpg

C4 Energis kundservice som svarar på frågor om elavtal varje vardag arbetar Olof Sjöstrand.

- Jag har hand om en del av elhandelsförsäljningen till privatpersoner. En vanlig dag så gör jag utskick till våra kunder och tillsammans med mina kollegor på kundservice svarar jag på frågor som kommer in via telefon eller e-post om exempelvis elavtal.

Varför är det så roligt att jobba med elhandel?

- Själv gillar jag kundkontakten. Sen vet jag att el och elhandel kanske inte är det som människor i allmänhet tycker är det roligaste som finns. Jag vet själv att när jag inte var så insatt i ämnet så var elen bara något som skulle fungera och som man betalar när fakturan kommer. Men att arbeta med att förklara för kunder hur det fungerar med elavtal och hur viktigt det är att välja lokal och förnybar el känns väldigt roligt och meningsfullt.

Den vanligaste frågan som Olof får i kundservice handlar om priset på elen.

- Samtidigt är det idag många som vill veta mer om förnybar el och tycker man det är viktigt så är C4 Energi ett mycket bra val eftersom vi alltid erbjuder våra privatkunder 100 % förnybar el.

Och Olofs allra viktigaste budskap till kunderna är att det allra viktigaste är att göra ett val.

- I dagens läge är alla priser så pressade oavsett vilken elhandelsleverantör du väljer. Det vi vill lyfta fram som vår styrka är vår lokala närvaro, vår omtanke om Kristianstads kommun och att om du bor i C4 Elnäts elnätområde så kan du få allt samlat på en faktura från oss. Det brukar kunderna uppskatta. Jag brukar också försöka lyfta fram vår närproducerade och miljövänliga KristianstadsEl som produceras i vår fjärrvärmeanläggning samtidigt som värmen.

Vad upplever du som att kunderna tycker är det svåraste med att välja elhandelsavtal?

- Att det finns så många elhandelsleverantörer på marknaden idag och att kunderna blir nerringda varje vecka av olika elhandelsbolag. Vi gör i nuläget inte någon uppringande försäljning utan tycker att många verkar uppskatta våra utskick med information och att prata med oss på plats på olika evenemang där vi medverkar.

Varför tycker du att man ska ha ett lokalt elavtal från C4 Energi?

- Lokal och Lojal – Ett enkelt val, brukar vi säga. Eftersom överskottet går tillbaka till Kristianstads kommun hoppas vi att det ska vara självklart för invånarna i kommunen att välja el från C4 Energi.

Då säger vi grattis till de första fem åren med elhandel! Hur firar ni?

- Genom fina erbjudanden till kunderna och kanske lite tårta på kontoret. Det hade suttit fint!

Bli elhandelskund hos C4 Energi du också och fira med oss

Publicerad: 2020-04-02