"Äntligen får vi fiber i Hörröd"

Under hösten har C4 Energi dragit fiber till Hörröd. För Therese och Fredrik Nilsson var det en självklarhet att ansluta sig, och nu ser hela familjen fram emot en vinter med snabb och stabil uppkoppling.

Hörröd 825x400.jpg

Landsvägen slingar sig fram genom det vackert kuperade landskapet. Några kilometer väster om Degeberga ligger den idylliska byn Hörröd. Här bor familjen Nilsson i en nyrenoverad gammal familjegård, och i hagen utanför huset betar shetlandsponnyn Inka fridfullt.

– Det är kanske vi som bor på landsbygden som behöver fiber allra mest, säger Fredrik. Just i vårt fall fungerade det mesta ganska bra med kopparkabel, men det handlar ju om att framtidssäkra. Det som räcker idag kommer inte att vara tillräckligt imorgon.

– Egentligen har vi velat ha fiber länge, säger Therese. För två år sedan skrev vi kontrakt med en annan leverantör, men ingenting hände. I somras fick vi ett utskick från C4 Energi och valde att beställa direkt.

Enklare att jobba hemifrån

Fredrik driver Eltjänster i Degeberga tillsammans med sin syster, och Therese jobbar som ekonomiansvarig på företaget. De har även köpt före detta Gästis i Degeberga, och håller just nu på att bygga om fastigheten för att skapa 13-14 lägenheter.

– Med en trygg fiberuppkoppling blir det enklare att arbeta hemifrån när vardagen kräver det. Om barnen blir sjuka kan jag ju fortfarande göra en stor del av bokföringen hemifrån, säger Therese.

– Samma sak med lägenheterna, säger Fredrik. Det är smidigt att kunna skapa en hemsida och sköta bokningssystem och sådant här hemma.

Hästspel och coola traktorer

Även de yngre familjemedlemmarna behöver en snabb och bra uppkoppling. Nellie, som går i fyran på Degebergaskolan, använder surfplatta och dator i skolarbetet och sedan blir det en hel del spel.

– Jag spelar mest Roblox och Star Stable. Star Stable är ett hästspel och där chattar jag även med mina kompisar ibland när jag spelar, säger Nellie.

Lillebror Noah är sex år och går i F-klass. För honom är det YouTube som gäller och helst av allt kollar han filmklipp med traktorer.

– Bäst är Claas, men jag gillar också John Deere och Ferguson. Jag har en egen traktor också, en John Deere
åkgräsklippare, säger Noah och ler belåtet.

Gör som familjen Nilsson - beställ fiber

Hörröd hus 825x400.jpg

C4 Energi bygger ut fibernät i Kristianstads kommun. Vårt ägardirektiv säger att vi ska se till att 95 % av kommuninvånarna i Kristianstads kommun har tillgång till fiber när 2020 är slut. Vi ligger bra till, vi är i ledningen.

Följ fiberutbyggnaden via Fiberkartan och där skickar du enkelt in din beställning med hjälp av Bank-ID.

Publicerad: 2019-12-08