Tillfällig elanslutning företag

Om din verksamhet behöver byggström under en byggnation av fastighet eller en tillfällig anläggning för exempelvis utomhusevenemang kan du beställa en tillfällig elanslutning av oss på C4 Elnät.

Konsert 825x400.jpg

 

Så här går det till 

 • Anlita en elektriker.
  Kontakta ett auktoriserat företag och säg att du vill beställa byggström eller en tillfällig elanslutning. Berätta också vilket inkopplingsdatum du önskar samt var du vill att byggskåpet placeras. Om det är byggström som du behöver kan elektrikern anmäla den permanenta anslutningen samtidigt. Kontrollera din elektrikers behörighet.
 • Vi får in en anmälan från din elektriker.
  Din elektriker gör en föranmälan till oss om tillfällig elanslutning. När du ska koppla ifrån den tillfälliga anläggningen behöver vi en ny föranmälan från din elektriker.
 • Vi kopplar in anläggningen.
  Vi kontaktar din elektriker om tidpunkt för att slutföra arbetet tillsammans på plats och anläggningen blir spänningssatt. För att uppfylla önskat inkopplingsdatum måste vi få en komplett föranmälan minst två veckor i förväg.
 • Välj ett bra elavtal
  Du väljer själv vilken elhandelsleverantör du vill ha. Om du inte gör något val får du el från vår anvisade leverantör, C4 Energi AB.

Vad kostar det?

En tillfällig elanslutning kan endast fås där det finns ett befintligt elnät med tillräcklig kapacitet. I annat fall krävs utbyggnad eller förstärkning, vilket medför kostnader för dig som kund. Vi skickar i sådana fall en offert.

För tillfälliga elanslutningar gäller följande fasta avgifter:

Säkringsstorlek Anslutningsavgift Tilläggsbelopp/mån
16-25A 4000kr 500kr efter 12 månader
35-63A 5000kr 500kr efter 12 månader
80-250A 7500kr 750kr efter 18 månader
320-600A 15000kr 1000kr efter 24 månader

Avgifterna betalas enligt C4 Elnäts avtal och villkor. Förbrukning betalas enligt gällande elhandelsavtal.

Om kundens högsta förbrukning, under de första sex månaderna, inte överstiger 50% av mätarsäkringens kapacitet så måste kunden sänka ner till 50% av mätarsäkringen på anmodan av C4 Elnät.

Priserna är exklusive moms och förutsätter att det befintliga elnätet har tillräcklig kapacitet.