Tillfällig elanslutning företag

Om din verksamhet behöver byggel under en byggnation av fastighet eller en tillfällig anläggning för exempelvis utomhusevenemang kan du beställa en tillfällig elanslutning av oss på C4 Elnät.

Konsert 825x400.jpg

 

Så här går det till 

 • Anlita en elektriker.
  Kontakta ett auktoriserat företag och säg att du vill beställa en tillfällig elanslutning. Berätta också vilket inkopplingsdatum du önskar samt var du vill att byggskåpet placeras. Om det är byggel som du behöver kan elektrikern anmäla den permanenta anslutningen samtidigt. Kontrollera din elektrikers behörighet.
 • Vi får in en anmälan från din elektriker.
  Din elektriker gör en föranmälan till oss om tillfällig elanslutning. Tänk på att när du ska frånkoppla den tillfälliga anläggningen behöver vi en ny föranmälan från din elektriker.
 • Vi kopplar in anläggningen.
  Vi kontaktar din elektriker om tidpunkt för att slutföra arbetet tillsammans på plats och anläggningen blir spänningssatt. För att uppfylla önskat inkopplingsdatum måste vi få en komplett föranmälan minst två veckor i förväg. Om elnätet behöver förstärkning kan det ta några månader innan vi kan koppla in anläggningen.
 • Välj ett bra elavtal
  Du väljer själv vilken elhandelsleverantör du vill ha. Om du inte gör något val får du el från vår anvisade leverantör, C4 Energi AB. Det är alltid mer förmånligt att själv välja vilket elavtal du vill ha, så vi rekommenderar att du kontaktar en elhandelsleverantör så snart som möjligt.

Vad kostar det?

En tillfällig elanslutning kan endast fås där det finns ett befintligt elnät med tillräcklig kapacitet. I annat fall krävs utbyggnad eller förstärkning, vilket medför kostnader för dig som kund. Vi skickar i sådana fall en offert.

 • För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 16-25 A är kostnaden 3 500 kronor. Efter 12 månader tillkommer en löpande månadskostnad på 500 kronor.
 • För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 35-63 A är kostnaden 4 500 kronor. Efter 12 månader tillkommer en löpande månadskostnad på 500 kronor.
 • För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 80-250 A är kostnaden 7 000 kronor. Efter 18 månader tillkommer en löpande månadskostnad på 750 kronor.
 • För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek mer än 250 A är kostnaden 10 000 kronor. Efter 24 månader tillkommer en löpande månadskostnad på 750 kronor. Om kundens högsta förbrukning under första sex månaderna inte överstiger 50% av mätarsäkringen, då måste kunder sänka ner till 50% av mätarsäkringen på anmodan av C4 Elnät. 

Priserna är exklusive moms och förutsätter att det befintliga elnätet har tillräcklig kapacitet.

Tillfällig anslutning i ett högspänningsnät?

Hör av dig till din kontaktperson här på C4 Elnät eller till vår kundservice så får du personlig rådgivning för en optimal lösning.