Tillfällig elanslutning företag

Om din verksamhet behöver byggel under en byggnation av fastighet eller en tillfällig anläggning för exempelvis utomhusevenemang kan du beställa en tillfällig elanslutning av oss på C4 Elnät.

Konsert 825x400.jpg

 

Så här går det till 

 • Anlita en elektriker.
  Kontakta ett auktoriserat företag och säg att du vill beställa en tillfällig elanslutning. Berätta också vilket inkopplingsdatum du önskar samt var du vill att byggskåpet placeras. Om det är byggel som du behöver kan elektrikern anmäla den permanenta anslutningen samtidigt. Kontrollera din elektrikers behörighet.
 • Vi får in en anmälan från din elektriker.
  Din elektriker gör en föranmälan till oss om tillfällig elanslutning. Tänk på att när du ska frånkoppla den tillfälliga anläggningen behöver vi en ny föranmälan från din elektriker.
 • Vi kopplar in anläggningen.
  Vi kontaktar din elektriker om tidpunkt för att slutföra arbetet tillsammans på plats och anläggningen blir spänningssatt. För att uppfylla önskat inkopplingsdatum måste vi få en komplett föranmälan minst två veckor i förväg. Om elnätet behöver förstärkning kan det ta några månader innan vi kan koppla in anläggningen.
 • Välj ett bra elavtal
  Du väljer själv vilken elhandelsleverantör du vill ha. Om du inte gör något val får du el från vår anvisade leverantör, C4 Energi AB. Det är alltid mer förmånligt att själv välja vilket elavtal du vill ha, så vi rekommenderar att du kontaktar en elhandelsleverantör så snart som möjligt.

Vad kostar det?

En tillfällig elanslutning kan endast fås där det finns ett befintligt elnät med tillräcklig kapacitet. I annat fall krävs utbyggnad eller förstärkning, vilket medför kostnader för dig som kund. Vi skickar i sådana fall en offert.

• För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 16-25 A är anslutningsavgiften 4000 kronor, och kund betalar månadsavgifter enligt C4 Elnäts avtal och villkor. Efter 12 månader tillkommer en ytterligare månadskostnad på 500 Kr/månad, och debiteringen av den extra kostnaden sker efter bortkoppling av anläggningen.

• För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 35-63 A är anslutningsavgiften 5000 kronor, och kund betalar månadsavgifter enligt C4 Elnäts avtal och villkor. Efter 12 månader tillkommer en ytterligare månadskostnad på 500 Kr/månad, och debiteringen av den extra kostnaden sker efter bortkoppling av anläggningen.

• För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 80-250 A är anslutningsavgiften 7500 kronor, och kund betalar månadsavgifter enligt C4 Elnäts avtal och villkor. Efter 18 månader tillkommer en ytterligare månadskostnad på 750 Kr/månad, och debiteringen av den extra kostnaden sker efter bortkoppling av anläggningen.

• För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 320-600 A är anslutningsavgiften 15000 kronor, och kund betalar månadsavgifter enligt C4 Elnäts avtal och villkor. Efter 24 månader tillkommer en ytterligare månadskostnad på 1000 Kr/månad, och debiteringen av den extra kostnaden sker efter bortkoppling av anläggningen.

• Om kundens högsta förbrukning under första sex månaderna inte överstiger 50% av mätarsäkringen, då måste kunden sänka ner till 50% av mätarsäkringen på anmodan av C4 Elnät.

Priserna är exklusive moms och förutsätter att det befintliga elnätet har tillräcklig kapacitet.